След две греди и слаба игра: ПСЖ не загуби срещу Олимпик Лион


След две греди и слаба игра: ПСЖ не загуби срещу Олимпик Лион
Снимка: Getty Images

6436 0

Лидерът във Франция Пари Сен Жермен записа трето равенство в последните си пет мача, след като тимът записа 1:1 като гост при визитата си на Олимпик Лион в дербито на 20-ия кръг от френската Лига 1. Парижани би следвало да са доволни от точката, след като със сигурност мачът, който те изиграха на „Групама Арена“, не бе от качеството, което феновете им са свикнали да наблюдават, докато от Лион трябва да са гневни на хикса поради многото опасности, които тимът създаде посока вратата, пазена от Кейлор Навас.

Иначе, Лукас Пакета даде аванс на „хлапетата“ в седмата минута, а резервата Тимо Керер изравни четвърт час преди края на редовното време.

Все пак гостите от Париж на два пъти нацелиха гредите на Антонио Лопес, като и в двата случая Килиан Мбапе се размина с гола. Равенството по никакъв повод не би следвало да смущава ПСЖ, що се отнася до таблицата в Лига 1, тъй като тимът вече има 47 точки, което е с 11 повече от втория Ница. Лион остава на незавидното за тима 11-о място и вече е с 25 точки, на шест зад четвъртия Рен (31).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините стартираха много по-организирано срещата и в седмата минута Лион поведе в резултата. Бруно Гимараеш даде прекрасен пас с левия крак към стартиралия Лукас Пакета, чийто удар не остави абсолютно никакви шансове на Кейлор Навас.

Това поразгневи ПСЖ, който опита да притисне "хлапетата", а в 21-ата минута Леандро Паредес шутира силно от дистанция, а Антони Лопес отрази, след което удар на Мбапе профуча встрани.

В 23-ата минута капитанът на парижани Маркиньос видя, че Антони Лопес бе излязъл по-напред от голлинията си и опита да го прехвърли, но аржентинският страж на Лион се върна с бързи крачки назад и с върха на пръстите си предотврати гол заради негова неточност във вратата на домакините.

Натискът на парижани продължи, но до големи шансове пред вратата на Лопес не се стигаше. В 38-ата минута Мбапе опита остро подаване за Икарди, но Лукеба стигна първи до топката и самият той извади късмет, че кълбото не се оплете зад гърба на Лопес. В края на първата част Килиан Мбапе завъртя топката към вратата на Лопес, който не успя да я стигне с ръкавиците си, но тя се отби в страничната му греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Групама" започна с добре пласиран удар от Лео Дюбоа отляво по земя, но топката не намери очертанията на вратата на Навас. В ответната атака Маурио Икарди получи страхотно центриране отляво и засече топката, но Кастело Лукеба постави крака си пред топката и я изчисти в ъглов удар. След него обаче ПСЖ не организира нищо интересно пред вратата на Лион.

Малко преди да бе изминал час игра Бруно Гимараеш пропусна топката между краката си за Ауар, който изведе страхотно Дембеле срещу Навас. Нападателят на Лион стреля, но Кейлор Навас блокира опита му и запази пасива на ПСЖ само един гол.

Четвърт час преди края Джорджинио Вайналдум допусна груба грешка, а Кракре атакува нидерландеца и му открадна с лекота. Той видя вдясно Шерки, чийто изстрел обаче не бе точен, за да принуди Навас да прави спасяване.

В ответното нападение обаче смените на Маурисио Почетино сработиха. Едуар Мишу проби отляво и даде остър пас по земя, който успоредно дойде в Тимо Керер. Десният бек шутира, а топката прехвърли хвърлилия се на шпагат Емерсон, докато Лопес не успя да се намеси добре и столичани изравниха резултата - 1:1.

Натискът на ПСЖ се засили, а осем преди края Килиан Мбапе отправи свиреп изстрел от свободен удар отляво по нападението на парижан към вратата на Лопес, но за втори път в тази среща звездата на вицешампиона натресе гредата на "хлапетата".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИОН: Лопес, Да Силва, Боатенг, Лукеба, Дюбоа, Емерсон, Какере, Гимараеш, Ауар, Пакета, Дембеле

ПСЖ: Навас, Дагба, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш, Ерера, Верати, Паредес, Вайналдум, Икарди, Мбапе

Къде да гледаме Лион - ПСЖ?

Коефициенти за Лион - ПСЖ вижте тук.

ПРЕДИ МАЧА

Маурисио Почетино няма да може да разчита на голямата си звезда Лионел Меси. Нападателят се зарази с коронавирус в Аржентина, поради което трябваше да остане извън групата за двубоя. На линия е Серхио Рамос, а Хуан Бернат също попадна в състава.

Заразени са още Джанлуджи Донарума, Лейвин Курзава и Юлиан Дракслер, Данило Перейра и Анхел ди Мария. Неймар е контузен, докато Ашраф Хакими и Идриса Гей са на Купата на африканските нации.

В Лион проблемите също са сериозни. Част от първенството на Африка са Ислам Слимани, Карл Токо Екамби и Тино Кадевере. Тиаго Мендес е контузен, а аут поради травми са още Джейсън Денайер, Синали Диоманде, Лени Проитов и Жеф Реин-Аделаид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички