Amnesty International погна Нюкасъл заради лагер в Саудитска Арабия


Amnesty International погна Нюкасъл заради лагер в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

1001 0

Правозащитната организация Amnesty International осъди решението на Нюкасъл Юнайтед да проведе тренировъчен лагер в Саудитска Арабия. "Свраките" се отправят в арабската страна след двубоя с Лийдс Юнайтед.

Самият треньор на Нюкасъл Еди Хау заяви, че това е "футболно решение", като идеята е отлична. Генералният директор на Amnesty International Саша Дешмукх сериозно разкритикува решението поради политическата ситуация в Саудитска Арабия.

"Такива лагери могат лесно да се превърнат в една PR възможност за властите на Саудитска Арабия, които провеждат агресивна политика, опитвайки се да оправят своята ужасна репутация във въпроса за правата на човека.

Закритият съдебен процес над предполагаемите убийци на Джамал Хашоги служеше за изчистване на имиджа на Саудитска Арабия. Саудитите са замесени в ред престъпления по международно хуманитарно право и в конфликта в Йемен

"Ако лагерът на Нюкасъл стане PR акция на правителството на Мухамед ибн Салман, това още веднъж ще докаже, че най-важното тук е изчистване на имиджа, а не футболът", заяви Дешмукх.

Един от защитниците на Севиля поиска трансфер в Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички