Ново сериозно име поиска да закупи Челси от Роман Абрамович


Ново сериозно име поиска да закупи Челси от Роман Абрамович
Снимка: Getty Images

13026 0

Собственикът на американския Ню Йорк Джетс (Национална футболна лига) Робърт "Уди" Джонсън подготвя оферта за закупуването на английския Челси от Роман Абрамович, съобщава Адам Шефтър от ESPN.

Руският олигарх Абрамович е готов да продаде клуба, тъй като натискът върху правителството на Обединеното кралство да изземе активите на високопоставени лица, свързани с Владимир Путин, се увеличава след инвазията на страната в Украйна.

Абрамович, който търси около 3 милиарда паунда за базирания в Лондон клуб, винаги е отричал обвиненията за връзки с руския президент. Джонсън може да стане поредният собственик на НФЛ, който купува отбор от Висшата лига, присъединявайки се към собственика на Лос Анджелис Рамс Стан Кроенке (Арсенал) и фамилията Глейзър на Тампа Бей Бъканиърс (Манчестър Юнайтед), наред с други.

След като служи като посланик на Съединените щати в Лондон, Джонсън става много близък с Челси и Висшата лига. В момента Челси е на третото място във Висшата лига и спечели Шампионска лига миналата година, след като победи Манчестър Сити. Неговият Джетс пък игра в Лондон миналия сезон.

Междувременно стана ясно, че Роман Абрамович вече е получил две оферти за Челси - от американец и турчин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички