Новият в Манчестър Юнайтед определи бивш играч на "дяволите" за свой идол


Новият в Манчестър Юнайтед определи бивш играч на "дяволите" за свой идол
Снимка: Getty Images

2058 0

Новото попълнение в редиците на Манчестър Юнайтед - Лисандро Мартинес, посочи бившия футболист на "червените дяволи" и свой сънародник Габриел Хайнце за един от любимите си играчи.

Хайнце прекара три години на "Олд Трафорд", след като се премести от ПСЖ през 2004 г. Аржентинският защитник записа 83 мача във всички турнири за Юнайтед, като отбеляза четири гола и направи три асистенции. Той също така вдигна титлата във Висшата лига в последния си сезон с червения екип.

Междувременно много ще се очаква и от Лисандро Мартинес, който премина в Юнайтед за сумата от 46 милиона евро. Ето какви бяха думите на младия аржентинец за неговия идол:

"Габриел Хайнце. Той е моят идол. Разбира се, той играеше тук. Това ще бъде едно истинско предизвикателство за мен, да вляза в неговите обувки", заяви Мартинес за официалния сайт на "червените дяволи".

"Винаги съм следял неговата кариера. Той умееше да бележи с глава, да разиграва топката, а неговата агресия и начин на мислене го правеха перфектния защитник", добави още аржентинецът.

Мартинес е осмият аржентинец, който облича червената фланелка. Преди него Хуан Себастиан Верон, Хайнце, Карлос Тевес, Анхел Ди Мария, Маркос Рохо и Серхио Ромеро защитаваха цветовете на Юнайтед. Младият Алехандро Гарначо беше последното попълнение в списъка миналия сезон преди пристигането на Мартинес. Междувременно Манчестър Юнайтед обмисля да намери заместник на Рафаел Варан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички