Новата управа на Челси иска да каже "чао" на "Стамфорд Бридж"


Новата управа на Челси иска да каже "чао" на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images

2267 0

Новото ръководство на Челси продължава да има огромни амбиции. Консорциумът, начело с милиардера Тод Боели, който закупи клуба през лятото започва да мисли за нов стадион, твърди популярното издание "Daily Mail".

Боели и компания са си харесали място в друга част на Лондон, наречена "Ърлс Корт", според информацията там има огромен парцел от земя, на който "сините" имат мераци да построят ново съоръжение, което да е с капацитет на над 60 000 места.

През 2013-а година бившият собственик на лондонския гранд - руският олигарх Роман Абрамович, имаше планове да строи стадион на същото място, но тогава не получи разрешение от местната лондонска управа. Очаква се този път новото ръководство да получи заветното "да" от органите на реда в британската столица.

Тод Боели започна ръководството си в Челси ударно. Той направи лятна селекция за над 270 милиона паунда, с която бяха привлечени звезди като Рахийм Стърлинг, Калиду Кулибали, Уесли Фофана, Марк Кукурея и други.

През есента пък американския собственик шокира футболна Европа с решението да уволни мениджъра Томас Тухел, след като стана ясно, че отношенията между двама им не са били отлични.

Докато в Челси умуват за новия стадион, то Рийс Джеймс заяви, че е "опустошен" от факта, че пропуска предстоящия Мондиал в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички