Нова лекция на головата машина Ерлинг Холанд донесе поредни три точки на Манчестър Сити (ВИДЕО)


Нова лекция на головата машина Ерлинг Холанд донесе поредни три точки на Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3679 0

Манчестър Сити успя да победи Лестър с 3:1 в среща от 31-вия кръг на Висшата лига на своя "Етихад". Под светлината на прожекторите отново бе Ерлинг Холанд, който се отчете с две попадения за "гражданите".

Резултатът на "Етихад" бе открит още в петата минута. Джон Стоунс си пробва късмета от дъгата на наказателното поле и с чудесно воле, с по-слабия си ляв крак, вкара страхотен гол за 1:0.

Ерлинг Холанд бе точен от дузпа за 2:0, след като Уилфред Ндиди игра с ръка в наказателното си поле. Норвежецът застана зад топката и запази спокойствие, покачвайки до 2:0.

В 25-ата минута Кевин Де Бройне направи чудесен рейт, навлезе в половината на Лестър и с хубав пас намери Холанд. Норвежецът се озова в наказателното поле и матира Иверсен за 3:0.

Сити се поуспокои през втората част и това можеше да изиграе лоша шега на "гражданите". Бившият футболист на Сити Келечи Ихеаначо върна един гол, а в последните минути Гуардиола и момчетата му трябваше да треперят, тъй като се стигна до няколко положения за "лисиците", които обаче Ихеаначо и Джеймс Мадисън не успяха да реализират.

С победата Сити (70) прати топката в полето на Арсенал (73), като скъси дистанцията на върха до три точки. Лестър продължава да се бори за оцеляването си на 19-ата позиция и е с 25 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Пет минути бяха достатъчни на домакините да открият резултата, след като "лисиците" не се справиха с разбъркване в наказателното поле. 

Последва удар на Стоунс с левия крак, който му е по-слаб, матирал след стотни по-късно Иверсен за ранен аванс - 1:0!

Video edited on Kapwing

Ужасът за "лисиците" продължи и не след дълго се стигна до дузпа след игра с ръка на Ндиди. Той не успя да прибере крайника си навреме и центиране от левия фланг прати кълбото в нигериеца.

Арбитърът първоначално подмина ситуацията, но след това прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка!

ГОЛ! С изпълнението се нагърби Ерлинг Холанд, който с удар в долния десен ъгъл оформи 2:0 в 13-тата минута. 

ГОЛ! Норвежецът вкара 32-рото си попадение във Висшата лига след 25 минути игра! Той се справи без проблем очи в очи с Иверсен, но по-голяма част от попадението не дело на Де Бройне.

Белгиецът се отчете с брилиянтна асистенция и прати Холанд очи в очи с противниковия страж за оформянето на класическата разлика - 3:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за домакините. Сити останови ранен контрол, а Хулиан Алварес се появи на мястото на Ерлинг Холанд, което значеше, че норвежецът няма да завърши своя хеттрик. В 60-ата минута Рияд Марез си пробва късмета от дистанция, но страхотно спасяване на Иверсен провали плановете на алжиреца за гол.

В следващите минути играта се поуспокои. "Гражданите" решиха да пестят сили и разиграваха спокойно и в двете половини. В 72-ата минута топката стигна до Денис Прат, който нанесе хубав удар, но Едерсон запази самообладание и направи чудесно спасяване, запазвайки мрежата си суха.

В 75-ата минута обаче Едерсон нямаше какво да направи. След корнер за Лестър Хари Сутар нанесе силен удар с глава, който бе отразен от бразилския страж. Топката обаче попадна в Келечи Ихеаначо, а той я добави в опразнената врата, намалявайки на 3:1. До края на срещата Сити трябваше да трепери, тъй като много близо до гола бяха Ихеаначо и Джеймс Мадисън, които обаче се провалиха в опитите си да направят финала на сблъсъка далеч по-интересен.

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Лапорт, Стоунс, Родри, Марез, Де Бройне, Силва, Грийлиш

Лестър: Иверсен, Сютър, Сьойюнджю, Фаес, Кастан, Тилеманс, Ндиди, Дюсбъри-Хол, Кристиансен, Мадисън, Варди

Преди мача:

Възпитаниците на Гуардиола се доближиха на 6 точки и мач по-малко до настоящия водач в класирането - Арсенал. Поради тази причина са задължени да печелят подобни срещи, докато междувременно играят и в Шампионска лига. 

Днес испанският специалист няма да може да разчита само на Фил Фодън, докато за гостите пропускат Джъстин и Перейра, докато Барнс и Бертранд са под въпрос. "Лисиците" се нуждаят от 3 точки, за да напуснат зоната на изпадащите.

Те обаче не са побеждавали съперник от 11 февруари - 4:1, над Тотнъм, докато последният резултат, по-различен от успех за Сити в Англия датира от 18 февруари - 1:1 с Нотингам. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички