Нито Меси, нито Роналдо: Ерлинг Холанд се вдъхновил от "лисица" във Висшата лига


Нито Меси, нито Роналдо: Ерлинг Холанд се вдъхновил от "лисица" във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5782 0

Ерлинг Холанд не е просто машина за отбелязване на голове – той е сред най-големите футболни маниаци. А манията му по играта може да обясни успеха му. Някои футболисти гледат на това просто като на работа, от която "изключват", когато се приберат у дома. Холанд не е такъв. Той е израснал във футболно семейство, като баща му, който бе професионален футболист Алф-Инге е причината да се роди в Лийдс.

Холанд е всеизвестен футболен запалянко, който, по думите на своя съотборник в Манчестър Сити Кевин де Бройне, е "изключително обсебен от головете". Въпреки че преди това е обяснявал, че е бил „омагьосан“, като е гледал как играят играчи като Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович, и е отдавал почит на Серхио Агуеро, той дава всичко от себе си, за да подобри играта си.

Неочакваното вдъхновение за Холанд е намерил в Джейми Варди

"Не съм учил, но съм наблюдавал много играчи", каза Холанд в интервю за Sky Sports през януари 2022 г. „Нека вземем пример: навлизането зад централния защитник, когато номер 10 държи топката. Може би имаш най-добрия в света в това -  Джейми Варди, гледах го много точно поради тази причина".

"Такъв съм, винаги съм гледал много футбол. Аз все още го правя. Когато играем в събота, се прибирам, а в неделя цял ден гледам футбол. Винаги съм харесвал много играта".  Холанд може да получи шанса да се срещне с Варди този уикенд, когато Сити приема Лестър на стадион "Етихад" в късния следобед в събота. Норвежецът отсъстваше от отбора на Сити, когато победи Лестър с 1:0 през октомври поради контузия, но този път едва ли ще се случи това.

Варди вече е на 36 години и не е толкова важен играч за "лисиците" през този сезон, като 17 от неговите 34 изяви във всички състезания идват от резервната скамейка. Той започна последния им мач от Висшата лига срещу Борнемут миналия уикенд и може да получи шанса да стигне до 300 мача във Висшата лига и да впечатли Холанд с характерните си бягания зад защитата в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички