С по-малко пари, но със стратегия: Как Реал Мадрид ще победи Сити за Джуд Белингам?


С по-малко пари, но със стратегия: Как Реал Мадрид ще победи Сити за Джуд Белингам?
Снимка: Getty Images

2249 0

Джуд Белингам няма да напусне Борусия Дортмунд срещу ниска трансферна сума. В резултат на това Ливърпул вече по-скоро отпадна от надпреварата, като два клуба сега се борят за подписа на 19-годишния футболист.

Тъй като привличането на полузащитника вече е просто мечта за отбора от Висшата лига, те са насочили вниманието си към укрепване на различни зони от своя отбор. Вместо да похарчат 150 милиона евро, които германците искат за техния ключов играч, "червените" се стремят да подсилят списъка си с двама или дори трима полузащитници.

Два или три клуба се интересуват от Джуд Белингам?

Италианският журналист Фабрицио Романо също коментира новината, добавяйки, че битката за подписа на Белингам сега е по същество надпревара с два коня между Реал Мадрид и Манчестър Сити. Все още има вероятност Манчестър Юнайтед също да се включи в надпреварата, в зависимост от изхода на потенциалния поглъщане на клуба.

Споменатите цифри изглежда не са в полза на Мадрид, който не желае да влезе във война за наддаване, която би повишила допълнително трансферната такса. AS вече съобщи, че "Лос Бланкос" искат да избегнат харченето на над 100 милиона евро, към които след това ще трябва да се добавят заплатата на играча. По шестгодишен договор, според Романо - и различни комисионни.

Стратегията на Реал Мадрид да убеди халфа на Англия

Сити, разбира се, би бил по-склонен да даде по-голяма сума. В опит да противодейства на това, Реал Мадрид, както информира AS, вече са се свързали с Белингам. Представители на клуба са се срещнали с английския национал в Дортмунд. Там на тийнейджъра е било обяснено защо преместването в Испания би било най-доброто за кариерата му, въз основа на последните успехи на клуба, солидарността на „проекта“ на Мадрид и техния ангажимент да обединят някои от най-големите млади звезди на световния футбол. Клубът беше продаден на Винисиус, Родриго, Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени по абсолютно същия начин.

Бъдещето на Модрич и Кроос не са свързани с преместването на Белингам

AS съобщи още през март 2022 г., че Белингам е предпочитаният вариант на Реал Мадрид да замени Лука Модрич в дългосрочен план. И двамата, разбира се, са много различни халфове, но се смята, че англичанинът може да играе еднакво важна роля в отбора. Нищо не се е променило през последната година и малко, като бъдещето на хърватина и Тони Кроос, чиито договори изтичат през юни, не е свързано с потенциален трансфер на играча от Дортмунд.

Мадридчани се надяват, че близките отношения, които имат с Борусия Дортмунд, както и тези, които съществуват между президента на Мадрид Флорентино Перес и главния изпълнителен директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке, ще имат значение. И ще помогнат да се убеди Белингам да се премести на "Сантяго Бернабеу". Ако просто се сведе до това кой може да плати най-много пари, Сити със сигурност не може да загуби.

Последен опит на Дортмунд да задържи Белингам

Докато сагата с трансферите продължава, Дортмунд не са се отказали напълно от идеята да задържат Белингам още малко. Спортният директор Себастиан Кел иска да предложи на полузащитника едногодишно удължаване на договора му, който трябва да изтече през 2025 г. Ако Белингам се съгласи, ще има клауза в неговия „нов“ договор, която ще му позволи да напусне клуба срещу определена сума от 2024 г. нататък.

 Борусия обаче не са особено оптимисти и са наясно, че последните няколко седмици от сезона вероятно ще сложат края на времето на Белингам в клуба. Привлечен от Бирмингам Сити за 25 милиона евро  през 2020 г., английският национал е настроен да донесе огромна печалба на германския клуб, където и да се окаже. И това ще зависи много от него. На последната пресконференция пък Гуардиола се ядоса на въпрос за Белингам и отговори доста остро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички