Гуардиола посочи в кой компонент на играта Брайтън е най-добрият отбор в света


Гуардиола посочи в кой компонент на играта Брайтън е най-добрият отбор в света
Снимка: Getty Images

2602 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че има компонент от играта, в който Брайтън е най-добрият отбор в света. Тази вечер "гражданите" посрещат Лестър, а Брайтън гостува на Челси в кръга от Висшата лига.

Сити изостава с 6 точки от лидера Арсенал, но има и мач по-малко. На актуалния шампион на Англия му предстои точно мач с "чайките".

"Реалността е, че изоставаме с шест точки. Няма гаранция, че ще спечелим отложения мач, защото е срещу отбор, който е най-добрият в света в излизането от защита.

Никой не се справя по-добре с пренасянето на топката от вратаря до вратата на съперника. В момента няма по-добър отбор в съвременния футбол в това отношение", заяви Гуардиола, цитиран от "Sky Sports".

"Също така трябва да играем у дома срещу Арсенал. Няма никакви гаранции. За да стоим близо, ние трябва да печелим мачовете си. Когато отборите имат равен брой мачове, ще видим реалното състояние на нещата. Утре (б.а. днес) трябва да си легнем с 3 точки пасив", допълни испанецът. А ето на кой клуб от Сити си забраниха да продават играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички