Норич отстрани Тотнъм в спиращ дъха трилър, доказан майстор на дузпите - герой


Норич отстрани Тотнъм в спиращ дъха трилър, доказан майстор на дузпите - герой
Снимка: Getty Images/Guliver

1821 0

Норич отстрани Тотнъм на осминафиналната фаза за ФА Къп след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима завършиха при резултат 1:1, след като "шпорите" поведоха рано в резултата и водеха почти през цялото време, но допуснаха изравняване в края.

При продълженията домакините бяха по-активният отбор, но не съумя да материализира превъзходството си. Така се стигна до дузпи, където доказаният майстор Тим Крул защити реномето си, отразявайки удари на Парът и Фернандеш и се превърна в герой за своя тим. В следващата фаза Норич ще се изправи срещу победителя от двойката Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед.

В друга среща играна по същото време Лестър победи с минималното 1:0 отборът на Бирмингам. Точен за "лисиците" бе Рикардо Перейра в 82-ата минута. Така 3-ият във временното класиране на Висшата лига (Лестър) ще се изправи срещу 4-ия (Челси) в четвъртфинален двубой за ФА Къп.

В Северен Лондон на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" Тотнъм взе аванс в резултата само 13 минути след началото на двубоя, когато Ло Селсо центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, разположен почти на тъчлинията. Ян Вертонген се извиси над всички и отправи удар с глава, с който преодоля Тим Крул.

Към края на двубоя - в 78-ата минута обаче Норич възстанови паритета в мача. Играч на "канарчетата" стреля отдалеч, а 3-ият избор за страж на "шпорите", който бе титуляр в тази среща (Ворм), се намеси неубедително, изпращайки топката в краката на Дърмич, който осъществи лош контакт, отправяйки изстрел, но късметът бе с него и успя да преодолее Ворм.

До края на редовното време двата тима не си отбелязаха нов гол, което значеше продължения. В тях обаче играчите на терена вече бяха на предела на силите си и темпото на играта значително спадна. След двете продължения по 15 минути резултатът все още бе 1:1, което значеше, че победителят ще бъде решен след изпълнения на дузпи.

Ерик Дайър застана пръв зад топката и не сбърка, въпреки че Крул "хвана" ъгъла. Маклейн бе първият изпълнител за "канарчетата", но Ворм отрази удара му. Секунди по-късно Ерик Ламела оцели напречната греда. Ида вкара

За Тотнъм точни бяха Ерик Дайър и Ло Селсо, а Ерик Ламела (в напречната греда), младокът Парът и новата придобивка Фернандеш сгрешиха, а Тим Крул се превърна в герой, след като отрази цели две дузпи. От Норич Ида, Щиперман и Кантуел не сбъркаха, а Маклейн бе единственият, който не реализира своя удар, но това не се оказа фатално и Норич отстрани "шпорите".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички