Оби Микел напусна Трабзонспор от страх от коронавируса


Оби Микел напусна Трабзонспор от страх от коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

2481 0

Джон Оби Микел напусна турския Трабзонспор, дни след като заяви, че не се чувства комфортно с провеждането на двубои от местната Суперлига по време на пандемията от коронавирус. Клубът потвърди в изявление, че нигериецът, който се присъедини към клуба миналата година и имаше договор до май 2021, е напуснал по взаимно съгласие.

"Има по-важни неща в живота от футбола. Не се чувствам комфортно и не искам да играя футбол в тази ситуация. Всички трябва да са по домовете си заедно със своите семейства и близки в този критичен период. Сезонът трябва да бъде прекратен – светът е изправен пред турбулентни времена“, написа бившият полузащитник на Челси в Instagram.

Както е известно, топ 5 на водещите европейски първенства – Англия, Испания, Германия, Италия и Франция, както и Шампионска лига и Лига Европа, бяха спрени, но мачовете от турския шампионат продължават да се играят пред празни трибуни. Вирусът, който зарази над 190 000 души и уби повече от 7 500 по света, принуди и отлагането на Европейското първенство и Копа Америка с година. Отложени бяха и плейофите за Евро 2020. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички