Непубликувано досега интервю с Кристиано Роналдо повдигна завесата за една от най-големите му болки


Непубликувано досега интервю с Кристиано Роналдо повдигна завесата за една от най-големите му болки
Снимка: Getty Images/Guliver

3398 0

Кристиано Роналдо разкри, че е мислил да се откаже след трансфера си в Ювентус през 2018. Португалецът каза, че е щял да спре, ако големият му съперник Лионел Меси бе спечелил "Златна топка" през същата година.

Френският журналист Тиери Маршан публикува биография на Роналдо, в която има и 9 интервюта с него. В едно от тях звездата коментира трансфера си в Ювентус. Роналдо напусна сензационно Реал Мадрид през 2018, след като спечели 3 поредни титли в Шампионската лига и общо 4 за 5 години.

" Толкова е лесно да си стоиш в своя балон, ако имаш успех, да не напускаш комфортната си зона. Аз се осмелих да дойда в Ювентус, да сменя клуба, лигата, футболната култура. Поставих се в опасност. Поех риск, който съм сигурен, че ми коства Златната топка. Не съжалявам за нищо, но тогава си мислех, че ако Меси спечели Златната топка в същата година, ще спра с футбола!", каза Роналдо.

В крайна сметка Златната топка през 2018 г. отиде при бившия му съотборник в Реал Лука Модрич, който игра финал с Хърватия на Световното първенство, а Роналдо остана втори в подреждането. Лео Меси обаче спечели още два пъти "Златна топка" оттогава – през 2019 и 2021 и вече има общо 7 отличия, докато Роналдо е с 5.

А наскоро излезе информация, че Ювентус ще отнесе голяма глоба заради Кристиано Роналдо

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички