Неприятности за Микел Артета - двама защитници остават в лазарета на Арсенал


Неприятности за Микел Артета - двама защитници остават в лазарета на Арсенал
Снимка: Getty Images

2026 0

Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, разкри, че защитникът Уилям Салиба се опитва да се завърне в състава, но все още има проблеми с контузията в гърба. Олександър Зинченко пък е под въпрос за домакинския мач срещу последния в класирането Саутхемптън, който е насрочен за петък, 21 април, от 22:00 ч. българско време.

"Картината не се е променила много от миналата седмица. Що се отнася до Уилям, трябва да изчакаме още малко. Той не напредва толкова бързо, колкото се надявахме. Травмата му е малко деликатна и искаме да сме сигурни, че е готов да поеме натоварването и риска. В момента това не е възможно", категоричен бе Артета по адрес на Салиба, а за за Зинченко заяви, че "има нужда от още време, за да се излекува".

На Арсенал му остават седем мача до края на сезон 2022/23, а евентуална победа над "светците" в петък ще го изведе на седем точки пред Манчестър Сити, макар че "гражданите" са с мач по-малко, а и предстои директен сблъсък. 

"Саутхемптън, след като ги анализирах с подробности, ме впечатлиха доста. Ако говорим за последния мач, който изиграха, разликата, с която загубиха, не беше голяма. Мисля, че това, което Рубен Селес и треньорите правят, е наистина добро. Може би не са постигнали нужните резултати в някои мачове, но са наистина добър отбор", изтъкна Микел Артета.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола с постижение, до което само Челси и Манчестър Юнайтед са се докосвали!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички