Втори пореден мач: Арсенал води с 2:0 във Висшата лига, но не взима 3-те точки (ВИДЕО)


Втори пореден мач: Арсенал води с 2:0 във Висшата лига, но не взима 3-те точки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5221 0

Лидерът във временното подреждане на Първа лига Арсенал завърши наравно 2:2 във втори пореден двубой. След като преди седмица приключи така с Ливърпул, сега крайният резултат бе напълно идентичен и срещу Уест Хям като гост.

Големият проблем за Артета и компания бе, че "артилеристите" отново пропиляха две попадения аванс, както се случи и на "Анфийлд". Арсенал събра 74 точки - четири повече от Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. Уест Хям е 15-и с 31 пункта.

До 10-ата минута от срещата резултатът вече бе 2:0 за гостите и нищо не предвещаваше развитие, каквото последва. Първо Жезус вкара на празна врата след страхотна асистенция от Бен Уайт (7'), а след това Йодегор се възползва от фалцово подаване на Мартинели и бе забравен в наказателното поле (10').

Попадението за норвежеца бе осмо във Висшата лига при гостувания за неговя тим. Никога преди футболист на клуба не е отбелязвал толкова или повече попадения при гостуванията за отбора в първенството в рамките на един сезон.

Още до края на полувремето обаче едно попадение бе върнато, след като Бенрама бе точен от дузпа (32'). Така имаше дузпа срещу Арсенал във втори пореден двубой от Висшата лига. Това се случва на "топчиите" за първи път от септември 2019 година (тогава има дузпи в три поредни шампионатни срещи срещу отбора).

В старта на второто полувреме се стигна до минути, които се оказаха решаващи за сблъсъка. Първо Букайо Сака изпусна дузпа в 52-рата минута, а няколко по-късно Боуен изравни резултата, след като намери топката от въздуха и остави Рамсдейл безпомощен.

До края футболистите на Микел Артета така и не успяха да стигнат до трите точки, като "чуковете" контраатакуваха във всеки удобен момент и също имаха отлични шансове. При един от тях Антонио уцели гредата след удар с глава.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

7' - 0:1! Отлична отборна атака, в която домакините бяха затворени в наказателното си поле и опитваха да следят топката. В крайна сметка тя бе пратена вдясно по нападението на Арсенал и Бен Уайт без да се бави пусна топката успоредно на голлинията. На втора греда непокрит се оказа Жезус, който с едно докосване я прати в опразнената врата.

10' - 0:2! Много бързо след това авансът бе удвоен. Мартинели се отличи с много добро фалцово центриране към далечната греда. Там от втора позиция излезе Йодегор, който бе напълно непокрит и отблизо имаше предостатъчно време, за да завърши безкомпромисно.

Половин час игра след началото на мача бе отсъдена дузпа за домакините. Габриел Магаляеш спъна Пакета в наказателното поле с много непремерен шпагат. Съдията веднага посочи бялата точка, а ВАР преразгледа ситуацията, защото останаха съмнения дали при отнемането на топката от Партей преди това нямаше игра с ръка. В крайна сметка решението остана.

32' - 1:2! Бенрама се нае с изпълнението на дузпата и не сбърка, за да върне отбора си в мача.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна на високи обороти с атаки и към двете врати. Точно пет минути след старта Антонио игра с ръка в наказателното си поле и блокира изстрел на противников футболист, заради което бе посочена бялата точка.

В 52-рата минута дойде време за изпълнението, с което се нае Букайо Сака. Младият англичанин обаче дори не уцели вратата, пращайки топката покрай страничния стълб.

55' - 2:2! След изчистване топката бе върната в наказателното поле и там Боеун с едно докосване я намери от въздуха. Въпреки че я прати в земята, контактът бе достатъчно добър, за да я насочи и неспасяемо за Рамсдейл.

 

В 82-рата минута Антонио получи центриране на втора греда от Бенрама, който се справи отлично с Уайт. Антонио стреля от неособено голям ъгъл с глава, но ударът му се отби в гредата, преди да излезе в аут.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините няма да могат да използват Джанлука Скамака, който има контузия в коляното. Микел Артета пък няма да може да включи в сметките си Мохамед Елнени, Уилям Салиба и Такехиро Томиясу.

Арсенал е в серия от седем поредни двубоя срещу този съперник, в които не губи. Нещо повече - "топчиите" са спечелили шест от тях и само един е завършил наравно. Любопитното обаче е, че въпреки негативната серия в тези седем срещи "чуковете" са отбелязали в пет от случаите.

В класирането Сити взе срещата си от кръга и изостава с три точки от Арсенал, като към момента двата отбора са с равен брой изиграни срещи. Уест Хям пък е на 15-а позиция с 30 пункта от 29 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички