Не е само Шампионска лига: Факторът, който кара Роналдо да си тръгне от Манчестър Юнайтед


Не е само Шампионска лига: Факторът, който кара Роналдо да си тръгне от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5728 0

Представянето и резултатите на английския гранд Манчестър Юнайтед продължават да са далеч под нивото, на което трябва да бъдат. Това пък води до сериозни критики към футболистите, а изключение не прави голямата звезда на "червените дяволи" Кристиано Роналдо.

Португалецът се завърна през лятото на 2021-ва година в клуба, но само няколко месеца, след като това се случи, започнаха спекулациите, че е готов да си тръгне от "Олд Трафорд". А двигател за това биха били слабите резултати.

Като основна причина от повечето анализатори бе посочван факторът Шампионска лига. Манчестър Юнайтед далеч не е сигурен за мястото си в топ 4 в крайното класиране на английската Висша лига и е много сериозна опасността за тима да не участва в следващия сезон на най-престижния европейски клубен турнир.

Това, разбира се, няма да се хареса на голмайстора на всички времена в състезанието. Испанското издание "Марка" обаче пише, че всъщност потенциално попадане извън топ 4 и пропускане на Шампионска лига догодина води до още един фактор в подкрепа на раздяла с Кристиано.

Ако "червените дяволи" не се класират за Шампионска лига, то заплатата на Роналдо ще бъде намалена с цели 25 процента - нещо, което може да го отдалечи от "Олд Трафорд". Той се завърна в клуба от Ювентус, след като през 2009 година напусна Юнайтед по посока Реал Мадрид.

Събитията напоследък виждат Кристиано още по-изнервен. Той реагира бурно и при смяната си в последния двубой. Ралф Рангник трябваше да се оправдава защо го е сторил, а впоследствие Рангник дори разкри какво му е казал Роналдо и какъв отговор е получил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички