"Не е нужно да печелим трофеи": Маурисио Почетино вбеси феновете на Челси


"Не е нужно да печелим трофеи": Маурисио Почетино вбеси феновете на Челси
Снимка: Getty Images

1426 0

Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино, си навлече гнева на феновете на отбора с неособено уместен коментар. Той постави под сериозна въпросителна амбициите на тима.

Спорно изказване

"Не е необходимо да печеля титли", това заяви специалистът в интервю относно предстояща 1/4 финал за Карабао Къп срещу Нюкасъл.Някои дори свързват думите му с периода му в Тотнъм. С "шпорите" той не успя да вдигне нито един трофей, заради което бе и подложен на сериозни критики и подигравки.

"Трябва да бъдеш в точния клуб, в точния момент, с всички останали подробности, за да спечелиш. За да си елитен мениджър не е нужно да печелиш трофеи. Много такива все още не са го правил", започна той и продължи.

"Важно е да анализираме всеки един проект и да имаме ясната представа дали можем да напреднем, дали не и дали ще свършим работата, която всички очакват. Важно е, повече от нас. Необходимо за клуба, защото носи енергия, която ме кара да вярвам в проекта", добави той, след което все пак сподели, че би искал да грабне медал.

"От началото на сезона Карабао Къп бе цел за нас. Все още е. Искаме да продължим. За Нюкасъл също е важна надпревара. Знаем, че се изправяме срещу добър отбор, такъв от Шампионска лига. Искам да спечеля трофей тук в Англия. Трябва. Желанието ми е да печеля. Това е един от турнирите, в които участваме, важен е", завърши Маурисио Почетино.

Шансът е реален

На "Стамфорд Бридж" все пак таят надежди, че скоро ще поставят ново отличие във витрината си. Тимът е напред в битката за Карабао Къп, от която отпаднаха отбори като Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Наскоро Почетино демонстрира увереност дори при загуба на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички