Настояща звезда на Ливърпул искала да играе в Манчестър Юнайтед


Настояща звезда на Ливърпул искала да играе в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2579 0

Полузащитникът на Ливърпул Тиаго Алкантара бил готов да премине и в Манчестър Юнайтед през лятото на 2020-а. Това твърди бившият бранител на "червените дяволи" и настоящ футболен анализатор Рио Фърдинанд, който знае това от разговори със самия Тиаго.

Алкантара напусна Байерн Мюнхен през 2020-а като свободен агент и се присъедини към Ливърпул, но интерес към него имаше от още няколко европейски гранда, сред които и Манчестър Юнайтед. По онова време Тиаго разговарял с Фърдинанд и му признал, че би играл и за "дяволите".

"Тиаго е халфът, който се откроява в последните седмици и месеци, той е в невероятна форма. Вижте само статистиката му, в последните два мача срещу Евертън и Манчестър Юнайтед точността на подаванията му е 98,4% и 95,6%. Това е лудост", сподели Фърдинанд.

"Разговарял съм с него в миналото. Той говори перфектен английски, невероятно момче, искаше да дойде в Юнайтед. Но когато го погледнете сега, ще видите, че той не може да бъде по-щастлив (в Ливърпул)", допълни Фърдинанд. 

Тиаго имаше трудно начало на кариерата си на "Анфийлд" заради няколко контузии и боледуване след COVID-19, но в последно време разгърна потенциала си и е неделима част от тима на Юрген Клоп. Наскоро Тиаго бе свързван с преминаване в Барселона - ето как коментира слуховете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички