Не е за вярване: Sky Sports с втрещяваща статистика за дербито Ливърпул - Евертън


Не е за вярване: Sky Sports с втрещяваща статистика за дербито Ливърпул - Евертън
Снимка: Getty Images

2076 0

Английският "Скай Спортс" излезе с интересна статистика и любопитно видео от дербито на Мърсисайд във Висшата лига между Ливърпул и Евертън в неделя (24.04) на „Анфийлд“.

Бразилският халф на гостите от „Гудисън Парк“ Алан, който през 2020 пристигна при „карамелите“ от Наполи за близо 22 милиона паунда, имаше 5 опита за пас и само един от тях беше точен за цели 73 минути на „Анфийлд“. Само за сведение, халфът на Ливърпул Тиаго Алкантара даде 120 успешни подавания, което е с 26 повече от броя на подаванията на всички играчи на Евертън, взети заедно в този мач.

Отборът на Франк Лампард записа втория най-нисък процент за притежание на топката в историята на Висшата лига – едва 17.25%. „Карамелите“ имат само 93 точни подавания за целия мач срещу 700 за Ливърпул.

„Не мога да повярвам, не мисля, че някой може. Разбира се, много време мина, откакто бях там и за съжаление изглежда, че нещата доста са се влошили, а не са се подобрили“ коментира бившият наставник на Евертън Сам Алардайс пред "talkSPORT".

 Ето и на какво отдаде злощастната загуба в дербито наставникът на Евертън Франк Лампард

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички