Направи го по-бързо от всеки друг... Вратарят на Манчестър Сити записа интересен рекорд на Острова


Направи го по-бързо от всеки друг... Вратарят на Манчестър Сити записа интересен рекорд на Острова
Снимка: Getty Images

1494 0

Английският гранд Манчестър Сити си върна второто място във временното класиране във Висшата лига, побеждавайки Лийдс като гост с 3:1 в среща от 17-ия кръг.

По този начин тимът на Пеп Гуардиола събра актив от 35 точки и изпревари Нюкасъл (33). Арсенал е лидер в таблицата с точно 40 пункта...

Оказва се, че титулярният вратар на "гражданите" - Едерсон, е записал много интересно постижение в сряда вечер - той е футболистът, който е стигнал до 150 победи по-бързо от всеки друг в историята на елитния английски футбол!

29-годишният национал на Бразилия записа тези 150 успеха в рамките на 194 мача, което е абсолютен рекорд на Острова. На второ място в тази класация вече е бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра (150 победи за 213 двубоя). Трети е Кевин де Бройне (за 215), четвърти се нарежда бившият халф на Сити Фернандиньо (за 216), а Топ 5 се допълва от легендарния страж на Челси Петер Чех (за 217).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Бива ли така? Играч на Манчесър Сити с вандалска проява на "Елън Роуд" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички