Манчестър Сити се насити на Джак Грийлиш, включва го в сделка за национал на Португалия?


Манчестър Сити се насити на Джак Грийлиш, включва го в сделка за национал на Португалия?
Снимка: Getty Images

3612 0

Ръководството на Манчестър Сити обмисля възможността да включи Джак Грийлиш в потенциална сделка с Милан за привличането на Рафаел Леао на Острова, съобщава "Calcio Mercato".

Изданието пише, че "гражданите" са готови да разменят рекордната си покупка за национала на Португалия, но и че "росонерите" едва ли ще се съгласят на такова предложение.

Причините са две - първо, заплатата на Грийлиш е много висока, около 17 милиона евро на година, а това не е сума, която е "по джоба" на италианския гранд. От друга страна, Рафаел е на 23 години и тепърва ще се развива, докато Джак е на 27 и се предполага, че в момента е в пика на кариерата си.

Припомняме, че Грийлиш напусна Астън Вила през лятото на 2021 г. и се присъедини към Манчестър Сити срещу 117.5 милиона евро. На този етап обаче, все още не може да се наложи като титуляр в състава на Хосеп Гуардиола и се е отчел със 7 гола и 4 асистенции във всичките си 56 появявания на терена. Леао пък си тръгна от Лил през лятото на 2019-а и до момента е нанизал 34 попадения и 30 голови паса за общо 135 срещи. Контрактът му в Милано е в сила до 30 юни 2024 г., а актуалната му цена, според "Transfermarkt", е 85 милиона евро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп натиска Ливърпул да привлече халф на Милан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички