Намеси ли се "дългата ръка" на ВАР, за да запази интригата за титлата в Англия?


Намеси ли се "дългата ръка" на ВАР, за да запази интригата за титлата в Англия?
Снимка: Getty Images

2838 0

През изминалия футболен уикенд на Острова битката за титлата във Висшата лига се съхрани, след като убедителният лидер Манчестър Сити изпусна ценни две точки при визитата си на Саутхемптън, докато основният преследвач на шампионите Ливърпул победи трудно Кристъл Палас като гост.

И в двата мача обаче имаше дискусионни ситуации с ВАР, като за Манчестър Сити бе в ущърб, докато за Ливърпул - с благоприятен резултат. Още по-любопитното е, че реферът на ВАР и в двата мача е бил един и същ. 

В края на двубоя "небесносините" имаха претенции за червен картон за Армстронг за грубо нарушение, но ВАР не видя основание да изгони футболиста на Саутхямптън. В мача с Ливърпул пък бе отсъдена изключително спорна дузпа за нарушение срещу Диого Жота.

В социалните мрежи масово се коментира дали ВАР не е помогнал за запазване на интригата за битката за титлата в Англия. В социалните мрежи дори фенове на Ливърпул коментират, че дузпа срещу Жота не е имало и решението на ВАР е грешно. Юрген Клоп обаче заяви след мача, че не вижда причина да се обсъжда тази ситуация, щом Жота и ВАР са на мнението, че това е дузпа.

Разликата между Сити и Ливърпул е девет точки, като мърсисайдци са с мач по-малко. Пеп Гуардиола заяви, че би искал Манчестър Сити да е с 40 точки пред Ливърпул още през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички