Трио на Ливърпул спори за приза за най-много асистенции във Висшата лига


Трио на Ливърпул спори за приза за най-много асистенции във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1805 0

Крайните бранители на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън, както и нападателят Мохамед Салах оглавяват временното подреждане за най-много асистенции във Висшата лига. По-рано мърсисайдци победиха Кристъл Палас, а за две от попаденията с асистенции се отчете Робъртсън.

Левият бек на Ливърпул скъси разликата до своите колеги и в момента подреждането изглежда така: Александър-Арнолд е първи с 10 асистенции, Салах е с 9 на брой, докато Робъртсън има 8 на сметката си. След тях идват Джаръд Боуен, Габриел Жезус и Пол Погба с по 7. При голмайсторите пък Салах е недостижим с 16 гола, а втори е Диого Жота с 10, следван от Джейми Варди с 9.

Не е тайна, че Робъртсън и Александър-Арнолд открай време си имат приятелска закачка по отношение на асистенциите. Двамата имат лична надпревара кой ще даде повече асистенции в даден мач и общо за сезона, като десният бек има известно преимущество.

Александър-Арнолд буквално пренаписа историята на Висшата лига с асистенциите си, но никой не говори за това (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички