"Тежките" времена за Ливърпул във Висшата лига свършиха


"Тежките" времена за Ливърпул във Висшата лига свършиха
Снимка: Getty Images

10635 0

През уикенда Ливърпул изкова труден успех над Кристъл Палас с 1:3 като гост, с което тимът се доближи на девет точки от лидера Манчестър Сити, като е с мач по-малко. За мърсисайдци двубоят с Палас се оказа последен от един "тежък" цикъл за клуба.

В последните седмици мърсисайдци са без двамата си основни нападатели Мохамед Салах и Садио Мане, както и без полузащитника Наби Кейта. И тримата футболисти се подвизават в Купата на африканските нации, но по всяка вероятност ще се завърнат в лагера на Ливърпул за следващия мач от Висшата лига.

Ливърпул играе следващия си шампионатен двубой чак на 10 февруари, когато се изправя срещу тима на Лестър. Тогава Юрген Клоп се очаква да може да разчита на Салах, Мане и Кейта, а освен това в игра ще се завърне и Тиаго Алкантара, който лекува контузия.

Липсата на Салах нямаше как да не окаже влияние на играта на Ливърпул, след като египтянинът е голмайстор във Висшата лига с 16 попадения. Все пак португалецът Диого Жота успя добре да замести египтянина, като реализира попадения в няколко важни мача. Юрген Клоп определи Жота като играч, превърнал се в "световна класа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички