Треньорът на Манчестър Сити Гуардиола пожела невъзможното, говорейки за интригата във Висшата лига


Треньорът на Манчестър Сити Гуардиола пожела невъзможното, говорейки за интригата във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1514 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че не е притеснен от загубените точки в двубоя със Саутхемптън в събота, които биха позволили на Ливърпул да се доближи до лидера в подреждането.

"Гражданите" бяха в серия от 12 поредни победи във Висшата лига, но стигнаха само до равенство 1:1 при гостуването си на "Сейнт Мерис", което означава, че вече водят с 12 точки пред втория Ливърпул, но "червените" са изиграли два мача по-малко от тях.

"Като мениджър съм уверен за бъдещето заради поведението ни на терена. Без топка всички играчи си помагат един на друг. Знам колко е трудно да се играе на този стадион. Понякога ми е трудно да разбера защо казват, че битката за титлата е приключила и след едно равенство с добра игра да кажат, че отново е отворена", каза Гуардиола след мача и добави:

"Бих искал да сме с 40 точки пред Ливърпул и Челси още през януари, но това е невъзможно. Мога да кажа, че не съм очаквал да сме в тази позиция на този етап от сезона. Разликата не е голяма, но е окей", заяви уверено испанецът.

*В същото време статистиката показва, че само един отбор в историята на английския футбол е печелил 12 поредни мача в рамките на един сезон и след това не е успявал да стане шампион - Престън Норт Енд през сезон 1891/92!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички