Нийл Уорнък с пропиляна възможност да вземе легендата на Челси Дидие Дрогба


Нийл Уорнък с пропиляна възможност да вземе легендата на Челси Дидие Дрогба
Снимка: Getty Images/Guliver

1752 0

 

Известният британски мениджър Нийл Уорнък, който доскоро ръководеше Мидълзбро в Чемпиъншип, е имал възможността да привлече легендата на Челси Дидие Дрогба в началото на 21 век за едва 100 хиляди паунда.

Тогава, като мениджър на Шефилд Юнайтед, на Уорнък му е бил предложен Дрогба като опция в нападението от играча на „остриетата“ Лорън Д'Жафо. Бенинецът обаче не е бил достатъчно убедителен и мениджърът му е отговорил, че не може да си позволи 100 хиляди за второразреден нападател, играещ във Франция.

„Наясно сме как се разви кариерата на Дидие, тогава пропилях златна възможност. Не мисля, че съм правил по-голяма грешка в кариерата си“, разкайва се британският специалист и до ден-днешен в интервю за talkSPORT.

Какво се случи с Дрогба след нежеланието на Уорнък да го вземе?

Отминалите 17 години доказват грешката на Уорнък. Кратък престой в Гингам и Олимпик Марсилия, преди да се озове при Жозе Моуриньо в Челси през 2004 година за сумата от 24 милиона паунда. Останалото е история – отбелязаните голове и спечелените трофеи в Шампионска лига и Висшата лига узакониха статута на котдивоареца като легенда не само на Челси, а на световния футбол.

Нийл Уорнък пък може да се похвали с факта, че е спечелил осем промоции за Висшата лига, най-скорошната като наставник на Кардиф през 2018-а, а престоят си там определя като един от най-добрите си.

Междувременно друга легенда на Челси може да поеме ръководството на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички