Да откажеш на Ливърпул с мисъл за Реал Мадрид: Френски талант сподели защо го направи


Да откажеш на Ливърпул с мисъл за Реал Мадрид: Френски талант сподели защо го направи
Снимка: Getty Images

8736 0

Преди да подпише с Доминик Собослай от РБ Лайпциг, Ливърпул бе силно свързван с 22-годишния французин Кефен Тюрам от Ница, но до трансфер така и не се стигна. Наскоро младият талант обясни защо всъщност е отказал на мърсисайдци.

Тюрам сподели причината

Юрген Клоп имаше спешна нужда от нови попълнения в своята полузащита, тъй като футболисти като Джордан Хендерсън, Фабиньо, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн напуснаха "Анфийлд" през изминалото лято. Германският специалист веднага се е насочил към Тюрам, но е чул "НЕ" от футболиста. Французинът е фаворизирал Реал и самият той обясни защо не е искал да премине на Острова.

"Започнах страхотно сезона в Ница. Отборът го направи също, развих много аспекти от играта си и реших да остана въпреки интереса. Исках да прогресирам в Ница. Да, бях щастлив, че тези клубове ме искат. Това ми показа, че правя нещо правилно, но реших да остана", разкривa Тюрам, цитиран от "GetFrenchFootballNews".

В крайна сметка, отказът на Тюрам не се оказа фатален за Клоп и компания. Ливърпул съумя да привлече както Доминик Собослай, така и световния шампион с Аржентина - Алексис Мак Алистър, от Брайтън. Клоп направи своеобразна революция в своята полузащита, а двамата нови бързо свикнаха със стила му на игра на "Анфийлд".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Юрген Клоп нарушил правило, за да ощастливи свой любимец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички