Заради отвличането: Луис Диас не се сдържа и излезе с официално изявление за ситуацията с баща му


Заради отвличането: Луис Диас не се сдържа и излезе с официално изявление за ситуацията с баща му
Снимка: Getty Images

3457 0

Колумбийската звезда на Ливърпул Луис Диас излезе с официално изявление във връзка с отвличането на неговия баща, който продължава да е в плен. 26-годишният футболист отправи публична молба към Еjеrcito de Liberaciоn Nacional (ELN) възможно най-скоро да го освободи.

Бащата на Диас бе отвлечен на 28 октомври заедно с майка му, която е спасена, но той продължава да е в лапите на похитителите.

Диас игра за първи път за Ливърпул след случилото се с родителите му. Той дори донесе точката за мърсисайдци срещу Лутън, вкарвайки в добавеното време за 1:1.

Ето какво написа Диас в „Instagram“:

Днес към вас не се обръща футболистът, а ви говори Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас. Мане, моят баща, е неуморим работник и опора на нашето семейство, а сега е отвлечен. Моля ELN за скорошното освобождаване на моя баща, а към международните органи имам молба да съдействат за неговата свобода.

С всяка секунда, с всяка минута нараства нашата тревожност. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни и разтревожени, като не можем да опишем с думи какво чувстваме. Това страдание ще приключи само ако той се върне вкъщи.

Умолявам ви веднага да го освободите, уважавайки неговия интегритет, и да сложите възможно най-скоро край на това болезнено чакане. В името на обичта и състраданието, ние ви умоляваме да преосмислите вашите действия и да ни позволите да си го върнем. Благодарен съм на колумбийците и на международната общественост за получената подкрепа. Благодаря за тези толкова много демонстрации на привързаност и солидарност в този толкова труден момент, през който преминават много семейства в моята страна“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Клоп: Чудесно е, че Диас бележи, но искаме баща му да бъде освободен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички