Най-добрите 5 попадения на Стилиян Петров: Гол почти от центъра (ВИДЕО)


Най-добрите 5 попадения на Стилиян Петров: Гол почти от центъра (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2197 0

Стилиян Петров е един от последните български футболисти, които изградиха впечатляваща кариера в солиден европейски отбор. Той е най-силният роден полузащитник, който е играл на Острова, ставайки емблематичен футболист и за Селтик, и за Астън Вила.

В този материал ще си припомним малка част от кариерата му - съвсем малкия брой отбори, през които е минал като играч, както и голямата кулминация - най-добрите 5 попадения на Стенли. Самият той е подбрал въпросните голове.

Кариерата на Стилиян Петров

Роденият в Монтана бивш футболист е юноша именно на местния отбор. Той преминава и в първия отбор, като още на 16 години изиграва първите си срещи за Монтана. Остава там година, преди да се насочи към един от големите грандове у нас - ЦСКА.

При "армейците" сe задържа повече, където преминава срещу 30 хиляди евро, се задържа повече - за три сезона. След тях идват и най-големите върхове в кариерата му, въпреки че играе само за още два клубни тима.

ЦСКА го продава за 3,40 милиона евро на шотландския гранд Селтик. Там той записва близо 230 двубоя, в които вкарва 64 попадения. Няма клуб, в който да е записал повече двубои и попадения. Задържа се седем години, но и впоследствие остава на Острова.

На 1-ви август 2006 година той официално заиграва в английската Висша лига като част от Астън Вила. Отборът плаща 10 милиона евро на Селтик, за да го притежава. За виланите Стилиян Петров записва близо 200 двубоя, като именно там пада и най-паметният гол в кариерата му. Можете да видите него, както и подбраните от Стан най-добри попадения като футболист - във видеото по-долу.

Припомнете си и най-красивите голове в историята на България: Топ 10 (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички