Стилиян Петров с нов мощен залп срещу БФС


Стилиян Петров с нов мощен залп срещу БФС
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1337 0

Бившият капитан на националния отбор на България – Стилиян Петров, изригна за пореден път срещу ръководството на БФС. Легендарният ни халф го направи чрез нова публикация на профила си във „Фейсбук“.

Припомняме, че Петров е част от екипа на кандидата за президент БФС – Димитър Бербатов. Този път той акцентира върху това, че  клубовете трябва да са приоритет №1. Родната футболна ни централа обаче се опитва да угоди на този и на онзи, но не и на самите клубове.

Ето какво публикува Петров:

„Те трябва да бъдат наш приоритет номер 1. 

Клубовете са в основата на процъфтяващата и здрава футболна екосистема.

Клубовете предоставят възможности на подрастващите да играят, да разкриват потенциала си, да растат, а така помагат и генерално за развитието на играта.

Клубовете предоставят възможности и на работещите в тях на всяко ниво и във всяка сфера – на хората, които реално отдават живота си на футбола, които подкрепят младите и ги напътстват в правилната посока. Хората, които се раздават, хранят семействата си по този начин, а в същото време превръщат голямото футболно семейство в по-добро място.

Клубовете развиват таланта, както на играчите, така и на треньорите.

Клубовете даряват с щастие, както най-малките любители на футболната игра, така и най-възрастните привърженици.

Погрижете се за клубовете и успехът ще последва!!!

Уви, не всички мислят така!

Всички ние виждаме срамните резултати от това, че клубовете са били пренебрегвани, лошо третирани и игнорирани в продължение на много години.

Години, в които футболната ни централа се опитваше да угоди на този и на онзи, но не и на клубовете!

След поредната провалена квалификация, ние чуваме едно и също оправдание – в клубовете не се работи правилно,затова няма резултати!

Всички ние виждаме липсата на висококачествено и достъпно образование за треньори, каквото други държави са изградили, за да развиват своите треньорски и футболни таланти.

Всички ние виждаме отсъствието на адекватни съоръжения, терени и условия, които да привличат хората да играят или да гледат играта. Респективно обаче виждаме първенства на ниско ниво без модерно представяне, което ограничава спорта от генериране на интерес и приходи.

Клубовете спешно се нуждаят от инвестиции и подкрепа!!!

Това става, когато има визия и стратегия (уви за „Отличен“ това не се изисква).

Нашата федерация не предлага нито едното, нито другото, което води до това, че клубовете ни се борят за оцеляване, вместо да бъдат рамката, която подкрепя успеха.

За всички нас е толкова тъжно да бъдем свидетели на това. Добрата новина е, че все още не е твърде късно да поправим това, ако предприемем действия за промяна СЕГА!“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Със забавен колаж на Дядо Коледа: Стилиян Петров сложи БФС при "непослушните" (СНИМКА)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички