"Безбожната ръка" на 1/2-финала на САЩ 94' с Италия: България бе ограбена (ВИДЕО)


"Безбожната ръка" на 1/2-финала на САЩ 94' с Италия: България бе ограбена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

13759 0

През лятото на 1994-та година националният отбор по футбол на България играе полуфинал на Световното първенство. "Лъвовете" са на крачка от приказен финал, но в крайна сметка фамозното им участие приключва една стъпка преди големия мач за световната титла.

На полуфиналите се изправяме срещу световния колос Италия и губим с 1:2. Всички попадения са реализирани още през първото полувреме, като България набързо изостава в резултата с две попадения, след като Роберто Баджо се разписва в рамките на пет минути (21' и 26').

Надеждите ни са върнати, след като минута преди края на първото полувреме успяваме да върнем едно попадение. Христо Стоичков се разписва от дузпа, която е отсъдена заради нарушение срещу Наско Сираков.

Истината е, че в онзи двубой България трябваше да получи още един 11-метров наказателен удар. Предвид успеваемостта на Стоичков - вероятно и той щеше да се превърне в гол (Стоичков е изпълнил три дузпи на Мондиал 1994, като е вкарал всяка от тях).

Става въпрос за една игра с ръка в наказателното поле, която обаче не бива маркирана нито от страничния съдия, който е на отлична позиция, нито от главния. Можете да видите ситуацията по-долу в материала.

Съставът на България от онзи мач:

Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Илиан Киряков, Златко Янков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Наско Сираков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички