На Острова се работи: Пилоти обучават ВАР асистентите във Висшата лига


На Острова се работи: Пилоти обучават ВАР асистентите във Висшата лига
Снимка: GettyImages

950 0

Висшата лига мисли всякакви варианти за справяне с неспирните грешки на "ВАР" системата. Операторите, отговарящи за нея, ще се срещнат с пилоти, за да подобрят комуникацията помежду си.

Причината

"The Times" съобщава, че шефовете в английския футбол за притеснени от неточностите, които допускат реферите, ползвайки "ВАР". За целта те включват пилоти от "British Airways" в обучението на своите кадри.

Специалистите ще опитат да усъвършенстват комуникацията между хората в кабинката и главния съдия. Крис Хевън и Пийт Натарж представиха специална презентация, поставяща акцент върху ясния и съсредоточен диалог, вместо върху неформалните разговори. Двамата призоваха отговорните предварително да решат какво ще кажат, за да не объркват колегите си.

Твърди се, че инициативата е подхваната от шефа на съдиите и бивш рефер Хоуърд Уеб. Той не пожелал да остане безучастен спрямо зачестилите грешки, които иска да сведе до минимум.

Сезонът във Висшата лига се подновява този уикенд, след като паузата за националните отбори приключи. В предстоящия кръг на първенството има много "взривоопасни" срещи, които със сигурност ще тестват вниманието на арбитрите и отговорниците за "ВАР".

Наскоро шеф на испански колос скочи срещу употребата на технологията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички