Гари Невил избухна срещу Висшата лига заради наказанието на Евертън


Гари Невил избухна срещу Висшата лига заради наказанието на Евертън
Снимка: GettyImages

1054 0

Тежкото наказание за Евертън продължава да предизвиква сериозни реакции в Англия. Висшата лига отне 10 точки от актива на „карамелите“.

Тази санкция накара бившата звезда на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия – Гари Невил да изригне срещу Висшата лига в своя подкаст. Той я нарече „беззаконие“ заради шокиращото наказание на клуба от Ливърпул.

„Карамелите“ се превърнаха в първия елитен клуб в Англия с отнети точки заради нарушаване за финансовите правила за устойчивост. 

ИЗРИГВАНЕТО НА НЕВИЛ

"Вярата и доверието на Евертън във Висшата лига са напълно изчерпани. Алчността и егоизмът са извън контрол - това е беззаконие. Висшата лига е несъществуваща организация, защото има 20 клуба, като всеки гласува според собствените си интереси. Това се случва от години", добави той. От Висшата лига все още не се коментирали позицията му“, обяви Невил.

"Клубовете от Супер лигата, които се опитаха да разрушат целия европейски футбол, бяха глобени с 22 милиона паунда - 3,5 милиона за всеки клуб. Това е абсолютно скандално на фона на това, което се опитаха да направят и да убият играта", каза още легендарният бранител..

Така след отнемането на точките Евертън се срина от 14-ата позиция до 19-ата в класирането, която е предпоследната в таблицата. Санкцията на клуба стана факт, след като „карамелите“ публикуваха отчет със загуби за около 372 милиона паунда за последните три години, което е повече от допустимите 250 милиона за този период.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реакция! Кмет се застъпи за Евертън заради тежкото наказание

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички