След като сравни Нетаняху с Хитлер: Член на ФА на Англия хвърли оставка


След като сравни Нетаняху с Хитлер: Член на ФА на Англия хвърли оставка
Снимка: Getty Images

1627 0

Оставка в Съвета на Футболната асоциация на Англия бе подадена. Уасим Хак я депозира, след като беше наказан заради публикация в социалните мрежи относно конфликта между Израел и считаната за терористична организация Хамас.

Присъединилият се към ФА през 2019 година Хак беше отстранен от ръководството на английския футбол този месец заради пост. В публикацията му се казваше, че "Адолф Хитлер би се гордял с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху", която обаче той веднага след това изтри.

Уасим Хак също беше отстранен от ролята си на независим съветник в Асоциацията по тенис на Великобритания.

Отстраненият член на Футболната асоциация разпространи копие от писмото си за напускане, адресирано до председателя на ФА Деби Хюит в публикация в социалната медийна платформа X.

"Последните събития ме лишиха от енергия и надежда. Чувствам се разбит от всичко, което се случи. Като човек, който е работил в тясно сътрудничество с много евреи през годините и е създал значими и ценни приятелства, най-болезнената част от този процес е да знам, че някои от тези приятели и колеги може да не ми простят за неразбирането и болката, които неволно причиних. Поемам пълната отговорност и повтарям извиненията си към тях и към всички засегнати", се казва в писмото на Хак.

Той допълни, че публикацията е била "директна критика на политик" и не е била адресирана към определена раса или религиозна група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички