На Острова разкриха защо Ливърпул загуби от Реал Мадрид в битката за Белингам


На Острова разкриха защо Ливърпул загуби от Реал Мадрид в битката за Белингам
Снимка: Getty Images

10671 0

Ливърпул дълго време бе сред фаворитите за подписа на Джуд Белингам преди британският национал да осъществи трансфер в Реал Мадрид. На Острова пък разкриха какво е провалило преминаването на младия талант на "Анфийлд".

Разбира се, парите...

Според Джеймс Пиърс от "The Athletic" Ливърпул не е искал да се ангажира с голяма сума пари в една сделка, тъй като "червената" управа се е стремяла да подпише с двама елитни полузащитници. Докато Реал Мадрид може да се наложи да плати над 115 милиона евро на Борусия Дортмунд, ако всички бонуси по сделката бъдат изпълнени.

Мърсисайдци приключиха летния трансферен прозорец с привличането на Алексис Мак Алистър от Брайтън и Доминик Собослай (РБ Лайпциг) за обща сума от 95 милиона паунда. Любопитно е, че те направиха неуспешна оферта от 110 милиона паунда за Мойсес Кайседо, също от "чайките", който реши да се присъедини към Челси, след като отказа да премине на "Анфийлд".

В крайна сметка, "червените" взеха още двама полузащитници - 30-годишния японски дефанзивен халф Ватару Ендо от Щутгарт за £16,2 милиона и Райън Гравенберх от Байерн Мюнхен в последния ден от летния трансферен прозорец за 34,3 милиона.

Според мнозина експерти Ливърпул направи нужните ходове, за да завърши "революцията" в своята полузащита. За тях халфовата линия бе най-слабото звено през изминалата кампания, но вече е "закърпена".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-кошмарният ден за Ливърпул, който всички "червени" фенове искат да забравят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички