Гари Линекер не спира със съветите към Юрген Клоп за негов любимец в Ливърпул


Гари Линекер не спира със съветите към Юрген Клоп за негов любимец в Ливърпул
Снимка: Getty Images

9605 0

Футболният експорт Гари Линекер вярва, че звездата на Ливърпул Трент Александър-Арнолд би бил по-ефективен в ролята на полузащитник в сравнение с позицията на десния бек, на която сме свикнали да го виждаме вече дълго време.

Линекер със съвет към Клоп

Ясно е, че английският национал е от ключовите футболисти в отбора на мениджъра Юрген Клоп. Той е безспорен титуляр в защитата, но според Линекер по този начин се убива неговата креативност. Страхотният поглед над играта на Трент накара Линекер да даде пореден съвет на Юрген Клоп.

"Казах го, в първия момент, в който го видя. На десния бек той е ограничен с невероятния си диапазон на пасове. Когато играеш в средата, можеш да вървиш и в двете посоки и той би бил много по-добър. Той израсна като полузащитник и случайно получи възможност като десен бек и се справи изключително добре", категоричен е Линекер, цитиран от "Bleacher Report".

До момента Александър-Арнолд има 73 асистенции и 16 гола в 277 мача за "червените". Мнозина вярват, че вместо пълно преминаване към халфовата линия - универсална роля за младия краен защитник може да подхожда на Ливърпул въпреки опита на играча в средата на терена за Англия. В момента също така обаче в отбора на Клоп липсва качествен десен бек, който да замени Трент.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Денят, който всеки фен на Ливърпул иска да забрави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички