Класика от Висшата лига: Денят, в който Ливърпул усети цялата ярост на Манчестър Сити (ВИДЕО)


Класика от Висшата лига: Денят, в който Ливърпул усети цялата ярост на Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

9091 0

Двубоите между Манчестър Сити и Ливърпул се превърнаха в запазена марка на английската Висша лига. През последните няколко години двата тима ни предоставиха изключителни битки, които ще се помнят вечно, но конкретно на днешната дата (9 септември), преди точно 6 години - "гражданите" нанесоха едно от най-тежките поражения на "червените" в ерата на Юрген Клоп.

Ливърпул иска да забрави за днешната дата

Двата тима бяха спрягани за фаворити за спечелването на титлата в Англия за сезон 2017/18 и очакваният към двубоя бяха завишени, като се прогнозираше изключително оспорвана среща, но това бе далеч от истината.

"Машината" на Пеп Гуардиола разказа играта на "червените" на своя "Етихад", налагайки се с разгромното 5:0. Резултатът бе открит още в 24' с гол на Серхио Агуеро, а след това Ливърпул се сгромоляса. Последва червен картон на Садио Мане и още четири безответни гола - два на Габриел Жезус и два на Лерой Сане. Това бе една от най-тежките загуби в историята на Ливърпул и такава, за която всеки един фен на "червените" иска да забрави.

Останалото е история

Манчестър Сити счупи редица рекорди и в крайна сметка, се поздрави с титлата във Висшата лига. От другата страна, Ливърпул взе своето отмъщение малко по-късно през сезон 2017/18, когато отстрани Пеп и компания на четвъртфиналите на Шампионска лига, но само за да загуби финала по-късно от Реал Мадрид в Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Ливърпул създаде клаузата "Анти-Арсенал"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички