"Чест е, но единственият проблем е...": Клоп вече е отговорил за Германия - би ли поел отбора?


"Чест е, но единственият проблем е...": Клоп вече е отговорил за Германия - би ли поел отбора?
Снимка: Getty Images

5229 0

Не са много хората, които биха отхвърлили възможността Юрген Клоп да ръководи техния отбор. В Германия мнозина мечтаят за това от години насам. А сега, когато Бундестима е в подобна криза, тази мечта е по-голяма отвсякога.

Колко реална обаче е тази възможност? Клоп е от години в Ливърпул, но едва ли наставникът ще приключи треньорската си кариера на "Анфийлд". Кога обаче би се разделил с мърсисайдци и може ли да поеме Германия за Европейското първенство през 2024 година?

Всъщност Клоп вече бе питан по темата. И то през тази година. По време на лятото той говори за поста национален селекционер на Германия и призна открито, че има само един проблем по пътя към това. Става въпрос за лоялността му към Ливърпул.

"Работата като национален селекционер е и би била голяма чест - няма никакво съмнение за това. Проблемът, който стои на пътя на цялото нещо, е моята лоялност. Обобщено казано, би било интересна работа. Но не знам дали бих правил нещо съвсем различно, след като се разделя с Ливърпул. Искам да имам отворени опции" - споделя Клоп.

Така Юлиан Нагелсман, който все по документи е с договор с Байерн Мюнхен, въпреки че се раздели с клуба през миналия сезон, е фаворитът за поста. За Нагелсман обаче Германия вероятно ще трябва да плати солидна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички