"На 100% съм горд с избора си": Младокът, който каза "НЕ" на Ливърпул заради... Саудитска Арабия


"На 100% съм горд с избора си": Младокът, който каза "НЕ" на Ливърпул заради... Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

2099 0

Талантливият испански полузащитник Габри Вейга, който бе свързван с преминаване в Ливърпул това лято, проговори за първи път след трансфера си в Ал-Ахли, разкривайки, че умишлено е решил да се премести в Саудитска Арабия и е горд с направения избор.

Трансферът и признанието на Вейга

След впечатляващ сезон със Селта Виго, в който отбеляза 11 гола в Ла Лига, Вейга беше на радара на множество европейски клубове. Ливърпул беше сред първите страни, които са се интересували от него, но впоследствие се появиха информации, че обещаващият младок е отказал предложението от "Анфийлд".

"Не се присъединих към Саудитска Арабия само за пари. Това беше най-добрият вариант да се развивам като играч, да израствам под ръководството на млад треньор, отбор, пълен със звезди и лига, развиваща се като тази в страната. На 100% съм горд с избора си", сподели Вейга в интервю.

Решението на Вейга да се присъедини към саудитския клуб беше посрещнато с разочарование от много негови колеги, включително и от звездата на Реал Мадрид Тони Кроос. Германецът сподели, че е разочарован, когато Фабрицио Романо съобщи новината, че 21-годишният талант се присъединява към Ал-Ахли.

Ал-Ахли вече може да се похвали с някои от най-добрите играчи в света като Роберто Фирмино, Рияд Марез и Едуард Менди, всички от които са печелили Шампионска лига, а и тримата, подобно на Вейга, акостираха в Близкия Изток през лятото.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Специална" клауза определя наследника на Юрген Клоп в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички