"Целта ми е да стана по-добър": Звезда на Ливърпул се закани на Ван Дайк


"Целта ми е да стана по-добър": Звезда на Ливърпул се закани на Ван Дайк
Снимка: Getty Images

1751 0

Звездата на Ливърпул и Франция - Ибрахима Конате, разкри, че възнамерява да стане по-добър футболист от Върджил ван Дайк. Французинът ще трябва да представлява страната си в квалификационния мач за Евро 2024 срещу Нидерландия на 13 октомври.

Ибрахима Конате разкри в интервю, че възнамерява да стане по-добър от Ван Дайк и че нидерландецът знае за неговата амбиция. Той също така похвали 32-годишния футболист за това, че е "пионер" сред съвременните елитни бранители.

"Много малко защитници успяха да направят това, което направи Ван Дайк. Той е страхотен бранител, от когото уча много. Сега моята цел, и той я знае, е да стана по-добър от него", споделя Конате, цитиран от "RMC Sport".

Конате играе заедно с Ван Дайк, откакто се присъедини към "червените" през 2021 година, превръщайки се в един от най-доверените централни защитници на Юрген Клоп. 24-годишният футболист започна сезона като партньор на Ван Дайк в сърцето на защитата на неговия отбор, преди мускулна травма да го накара да загуби титулярното си място.

Върджил Ван Дайк пък се доказа като един от най-емблематичните защитници на своето поколение и почти спечели "Златната топка" през 2019-а, завършвайки втори след Лионел Меси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рекордна покупка на Ливърпул се разкая за решението си да премине на "Анфйилд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички