Моуриньо: Съдиите вече са в офиса, а не на терена


Моуриньо: Съдиите вече са в офиса, а не на терена
Снимка: Getty Images/Guliver

792 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо постави под въпрос смисъла от това да има съдии на терена и заяви, че системата за видеоповторение ВАР вреди на играта, след като тимът му стана жертва на противоречиво отменен изравнителен гол при поражението от Шефилд Юнайтед с 1:3 в четвъртък.

Хари Кейн реализира покрай Дийн Хендерсън, след като Сандер Берге по-рано даде аванс на „остриетата“, но ВАР реферите бяха на друго мнение. Преди топката да стигне до Кейн, тя бе избита в ръката на падащия на земята Лукас Моура. Анализаторът на Sky Sports Джейми Реднап определи решението като „едно от най-лошите, които е виждал някога“ и призова за здрав разум. Моуриньо реагира гневно на съдийското отсъждане, но отказа да коментира действията на главния съдия Крис Кавана.

„Смятам, че главният съдия винаги трябва да взима решенията на терена, а човекът в офиса трябва да подкрепя и асистира. Но нещата не стоят по този начин. Особено когато един съдия не е много добър на терена, не може да очакваме да е много добър и в офиса. Отиваме в посока, която е много лоша за играта – същата игра, в която се влюбихме. По принцип съм емоционален на резервната скамейка, но в този момент, не се оплаквам от съдията, защото той вече не взима решенията. Преди ходех до четвъртия съдия, но човекът на терена е помощник, и днес хората, които бяха в ролята на асистенти, са вече помощници на асистента. Реферът е в офиса“, каза португалецът. А ето кой е единственият допустим начин, по който Тотнъм може да губи точки до края на сезона според Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички