Вертонген поема към Вечния град


Вертонген поема към Вечния град
Снимка: Getty Images/Guliver

2439 0

Отборът на Рома преговаря за привличането на бранителя на Тотнъм Ян Вертонген, чийто договор изтича в края на този месец. Белгийският национал кара своя 8-ми сезон в тима на „шпорите“, но няма желание да подпише нов контракт с тима и да продължи престоя си в Северен Лондон след края на сезона.

Вертонген бе оставен на пейката в мача срещу Манчестър Юнайтед в петък, а на Апенините се твърди, че защитникът е близо до преминаване в италианската столица. Според ‘Il Masseggero’ Рома е готов да предложи на 33-годишния футболист двугодишен договор с опция за удължаване с още една година. „Кориере дело Спорт“ обаче твърди, че „вълците“ ще се опитат да вземат Вертонген единствено, ако не успеят да постигнат споразумение за постоянно с Крис Смолинг.

Интерес към белгиеца не липсва и от страна на Интер и Наполи, което означава, че Рома ще има сериозна конкуренция за подписа на футболиста на Тотнъм. Ян Вертонген се присъедини към Спърс от Аякс през 2012-та година за сумата от 12 милиона паунда, след което изигра 311 мача и вкара 14 гола за отбора. А ето какъв неприятен инцидент сполетя Ян Вертонген преди няколко месеца.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички