Моуриньо: Сити искат титлата, ние - да спечелим мача срещу тях


Моуриньо: Сити искат титлата, ние - да спечелим мача срещу тях
Снимка: Getty Images/Guliver

1134 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че както неговият отбор, така и този на Манчестър Сити, са по-добри в сравнение с втората половина на миналия сезон. Тогава "шпорите" записаха домакински успех над "гражданите" с 2:0. Днес от 19:30 часа българско време двата тима отново се изправят един срещу друг в Лондон.

"Ние сме по-добър отбор, но същото се отнася и за Сити. Те изхарчиха 150 милиона паунда на трансферния пазар и играчите са имали още една година под ръководството на един фантастичен треньор. При последния ни мач те най-вероятно са знаели, че няма да станат шампиони, но сега те са в битката и три точки могат да ги изкачат до топ 4 или 5", коментира Моуриньо преди сблъсъка на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

"Ние също сме по-добри, най-вече по-уверени. Имаме различна идентичност. Миналият сезон се опитвахме да оцелеем, сега сме отбор с различен профил. По-добър отбор сме, с повече начини за разрешаване на проблемите. Сити искат да станат шампиони, но ние искаме да спечелим този мач", допълни португалският специалист.

Моуриньо коментира и факта, че мениджърът на Сити Пеп Гуардиола подписа нов договор с клуба. "Единственото сигурно е, че никой не е заставил Пеп да подпише с пистолет, опрян в главата. Той е щастлив да остане и е имал разговори с ръководството, което означава, че знае какво ще бъде бъдещето на клуба. Той има мотивацията, харесва му там, така че аз се радвам за него", каза той. Междувременно, той се отказа от прякора си "Специалния" и си избра нов, вижте го тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички