Меси ще остане в Барселона до края на сезона, пак по принуда


Меси ще остане в Барселона до края на сезона, пак по принуда
Снимка: Getty Images/Guliver

2050 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще остане в клуба до края на сезона, информира "Marca". Причината за това е фактът, че Управителният съвет на каталунците няма правомощията да договаря продажбата на капитана на тима. Причината за това е важността на подобно решение.

"Управителният съвет се ограничава до необходимите и съществени актове за поддържане на нормалната дейност на клуба и защитата на неговите интереси", гласи регламентът. Към момента ръководният орган на "Камп ноу" да договори два основни въпроса. Първият е провеждането на изборите за нов президент, които са на 24 януари. Вторият е да договори намаляването на заплатите на персонала и служителите поради икономическата криза, предизвикана от пандемията от коронавирус.

В момента се говори, че следващият клуб на Меси почти сигурно е Манчестър Сити, който вчера подписа нов договор с мениджъра си Хосеп Гуардиола. Твърди се, че английският клуб трябва да плати около 50-60 милиона за аржентинеца и да преотстъпи на каталунците централния защитник Ерик Гарсия. Последният е трансферна цел на Барселона, но сделката не стана факт, тъй като от Сити не намалиха исканата такса за трансфера, въпреки че договорът на Гарсия изтича през юни догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички