Топ 5 най-скъпи футболисти, които ще пропуснат Световното първенство в Катар


Топ 5 най-скъпи футболисти, които ще пропуснат Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

5008 0

До Мондиал 2022 остават по-малко от два месеца и феновете търпеливо чакат най-големия световен форум. Мечтата на всеки футболист е да представлява нацията си на Световно първенство, но не всеки играч на най-високо ниво получава възможността да го направи.

Докато най-добрите национални отбори ще се борят на Световното първенство по футбол по-късно през годината, не всеки топ футболист в света ще участва в надпреварата. Няколко качествени отбора не успяха да се класират за Мондиала и в резултат на това някои от най-разпознаваемите лица в света на футбола няма да присъстват в Катар.

В настоящия материал ще ви представим петимата най-скъпи футболисти, чиято цена е определена от Transfermarkt, които ще пропуснат предстоящото Световно първенство.

5. Виктор Осимен (Нигерия/Наполи) - 65 милиона евро

Виктор Осимен е един от най-обещаващите млади нападатели в Европа в момента. Нигерия има куп невероятни играчи, но не успя да се класира за Световното първенство по футбол.

Високият и енергичен Осимен щеше да води атаката на "супер орлите" в Катар, но за съжаление той ще гледа турнира като обикновен зрител. Осимен до момента има два гола и една асистенция в пет изяви за Наполи в Серия А през настоящия сезон.

4. Николо Барела (Италия/Интер) - 70 милиона евро

Николо Барела е смятан за един от най-добрите полузащитници на своето поколение. Неуспехът на Италия да се класира за Мондиала означава, че няма да можем да видим и него в действие. Действащите шампиони на Европа загубиха полуфиналите на плейофите срещу Северна Македония по шокиращ начин.

В момента Барела играе на върха на силите си и много ще липсва на Световното първенство. В осем участия във всички турнири за Интер, досега през сезона, 25-годишният футболист е отбелязъл два гола и е направил две асистенции.

3. Луис Диас (Колумбия/Ливърпул) - 75 милиона евро

Луис Диас доказа, че е вдъхновение за Ливърпул. Упоритото ляво крило спечели феновете с манталитета си на воин и желанието за игра, които показа, откакто се присъедини към гигантите от Висшата лига. Той е умело крило, което притежава много усет.

За съжаление, Диас няма да участва на Мондиала, след като Колумбия не успя да се класира за турнира, завършвайки на шесто място в квалификациите за Световното първенство. В девет мача във всички състезания за Ливърпул досега този сезон Диас отбеляза четири гола.

2. Мохамед Салах (Египет/Ливърпул) - 90 милиона евро

Мохамед Салах е един от най-уважаваните футболисти в света. Нападателят на Ливърпул също беше в страхотна форма през сезон 2021/22 и сподели "Златната обувка" на Висшата лига с Хюн Мин Сон от Тотнъм. Формата на Салах обаче спадна след началото на годината и той не успя да осигури класиране за Световното първенство за своя национален отбор. Египет загуби от Сенегал след дузпи в последната си квалификационна среща.

Салах не успя да достигне нивата на формата си от края на 2021 година. Сега обаче той върши доста прилична работа през сезона за Ливърпул. В девет участия във всички турнири за мърсисайдци през този сезон Салах може да се похвали с четири гола и три асистенции.

1. Ерлинг Холанд (Норвегия/Манчестър Сити) - 150 милиона евро

Звездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, е може би нападателят в най-добра форма в света в момента. Норвежкият национал превзе Висшата лига, откакто се присъедини към Манчестър Сити това лято, със сделка на стойност 60 милиона евро.

Холанд обаче няма да присъства на Световното първенство по футбол, след като Норвегия не успя да се класира за турнира. Младият нападател много ще липсва, тъй като напоследък демонстрира футбол от световна класа и е просто удоволствие да се гледа на терена. В 10 мача, във всички турнири за Манчестър Сити досега през кампанията, Холанд има 14 гола и една асистенция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички