"Можеше да умре": Легенда на Юнайтед почти убила друга такава на тренировка (ВИДЕО)


"Можеше да умре": Легенда на Юнайтед почти убила друга такава на тренировка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4051 0

За изумителен (в негативния смисъл на думата) случай разказа футболист от онзи доминиращ отбор на Манчестър Юнайтед, воден от легендарния сър Алекс Фъргюсън. Замесени са двама от лидерите в отбраната на "червените дяволи", покорили Англия неколкократно и Европа.

Патрис Евра почти убил Гари Невил по време на тренировъчни занимания с ритник в гърлото, разказва самият той. "Имах толкова страхотни отношения с Гари. Когато пристигнах, той ходеше с мен, развеждаше ме наоколо да си намеря къща. Какъв страхотен капитан" - започва разказа си Евра.

"Но на тренировъчните занимания един ден получих топката, той ми влезе остро и засегна и крака ми. Бях на земята и болеше много. Казах му: "Гари - няма да кажеш, че се извиняваш?". А той ми отвърна с думичката с "F" (от английски "f**k you" - бел. ред.). Аз му отвърнах: "Добре".

И така, при следващата топка, 20 секунди по-късно, имаше дълго диагонално подаване, той овладя топката на гърди, а аз направих движение като на Брус Лии. Влязох му в гърлото и той почти се превъртя назад и почти счупи врата си".

Кунг-фу ритникът накарало сър Алекс Фъргюсън да прекрати тренировката, Уейн Рууни също се нахвърлил върху Евра заради случилото се. Въпреки това обаче след инцидента не е имало лоши чувства между Евра и Невил.

"Фъргюсън прекрати тренировката. Рууни ми каза: "Ти си луд! Той можеше да умре по начина, по който падна". Аз отвърнах, че следващият път трябва да ми се извини. Тогава Гари дойде в съблекалнята и ми каза: "Какво, ти луд ли си?!".

Казах му същото - следващият път да се извини. Бях спокоен, а всички те мислеха колко съм опасен с това спокойствие и получих много уважение след това. Но аз обичам Гари и той ме обичаше заради начина, по който говорех за Юнайтед. Гари разсъждава просто - ако обичаш Ман Юнайтед, ще бъде най-добрият ти приятел" - завършва Евра.

Забравете "Фърги тайм", живеем в ерата на "Кристиано тайм".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички