Невероятният таен жест на Фъргюсън към играч на Манчестър Юнайтед


Невероятният таен жест на Фъргюсън към играч на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images / Guliver

4664 0

Малко известна история с участието на легендарния бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън излезе наяве. Тя е от престоя му начело на "червените дяволи". И по-конкретно за периода между 1998 и 2001 година, в който младият Джонатан Грийнинг е част от клуба.

Той рядко получаваше шансове и записа едва 27 двубоя за този период, но все пак остана с няколко безценни трофеи - 3 от Висшата лига и по един от ФА Къп и Шампионска лига. Грийнинг разказва за своя дебют и невероятният таен жест на шотландския му наставник.

Халфът дебютира в мач за Купата на Лигата срещу Бъри през сезон 1998/99, когато Юнайтед печели требъл. "Фъргюсън бе брилиантен с мен. Помня на моя дебют не ми беше казал, че ще играя. Около час и половина преди срещата най-сетне ми го съобщи, че ще съм титуляр.

Исках да се свържа с майка ми и баща ми, но Фърги вече ги бе поканил, заедно с останалите от семейството ми, но без да ми го каже. Така че те знаеха, че ще дебютирам, преди аз да го разбера. Това бе класно от него и изкара най-доброто от мен, защото спечелих наградата за играч на мача в тази среща.

Спечелихме двубоя и помня как си мислех: "Какъв късметлия съм! Току-що играх пред 60 хиляди на "Олд Трафорд", спечелих наградата за играч на мача и осигурих гол за Оле Гунар Солскяер". Беше невероятно" - споделя той.

Грийнинг минава в Мидълзбро през 2001 година и бе в отбора, когато триумфира с 2:1 над Болтън във финала за Купата на Лигата през 2004 година.

Вижте и интересната история за сър Алекс Фъргюсън и как забрани на играч на Юнайтед да премине в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички