Млади, но златни: Кои са най-скъпите тийнейджъри в английската Висша лига?


Млади, но златни: Кои са най-скъпите тийнейджъри в английската Висша лига?
Снимка: Getty images

7176 0

Със сигурност е вълнуващо да видим как младите таланти на Висшата лига заемат централна сцена и впечатлява със своите изяви. Определено един от красивите аспекти на играта е процесът, в който младите таланти се отличават и се превръщат в играчи от световна класа. 

В настоящия материал ще ви представим четиримата най-скъпи тийнейджъри (според популярния статистически уебсайт "Transfermarkt"), които ще вземат участие в новия сезон на английския елит, който стартира утре (11 август).

Четвъртата позиция заема Рико Люис от Манчестър Сити. 18-годишният футболист започва да бъде налаган все повече и повече от Пеп Гуардиола и към момента се оценява на сумата от 20 милиона евро. Трети е "бижуто" на Брайтън и Роберто Де Зерби - Хулио Енсисо, който струва 22 милиона.

Първи в топ 2 се нарежда Алехандро Гарначо от Манчестър Юнайтед. Младокът е един от любимците на Ерик тен Хаг на "Олд Трафорд" и мнозина смятат, че нидерландският специалист има големи планове за 19-годишното си аржентинско крило, което се оценява на 25 милиона.

Безспорното първо място заема пък Еван Фъргюсън, който се превръща във втория футболист на Брайтън в списъка. Роденият през 2004 година ирландец дори направи своя дебют с националната фланелка през 2023 година. Футболистът на "чайките" се разписа 6 пъти в 19 мача през изминалата кампания на Острова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Байерн Мюнхен чупи трансферния си рекорд, за да привлече Хари Кейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички