Милиардерът Илон Мъск обяви в Twitter: Купувам Манчестър Юнайтед


Милиардерът Илон Мъск обяви в Twitter: Купувам Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5419 0

Американският предприемач Илон Мъск, който е собственик на "SpaceX" и "Tesla" и е най-ботатият човек в света, обяви, че възнамерява да купи английския гранд Манчестър Юнайтед!

51-годишният Мъск написа в социалната мрежа Twitter следното: "Също така купувам Манчестър Юнайтед...", като отговор на собствения си туит, в който се казва: "За да бъде ясно, подкрепям лявата половина на Републиканската партия и дясната половина на Демократическата партия!" .

!Впоследствие се оказа, че Мъск просто се е шегувал (прочетете подробности в линка)!

Манчестър Юнайтед е основан през 1878 година и един от най-популярните и успешни футболни клубове в света. В своята история отборът е печелил 20 пъти английската Висша лига и три пъти Шампионска лига.

В момента негови собственици са семейство Глейзър от САЩ. Американският бизнесмен Малкълм Глейзър (1928-2014 г.) купува акции на Юнайтед от 2003 година насам, като от 1990 г. те са в свободно обращение. До октомври 2004 г. той притежава повече от 30% от акциите на клуба, а през май следващата година успява да придобие и контролния пакет.

След това Глейзър увеличава дяловото си участие до 75%, което му позволява да промени статута на клуба от 'акционерно дружество' в 'частно дружество' и да извади акциите от обръщение. Впоследствие Глейзър придобива пълен контрол над клуба, коeто му струва около 1,47 млрд. долара.

През 2006 година той включва и децата си в управлението на Манчестър Юнайтед - понастоящем синовете му Джоел и Абрахам са съпредседатели на борда на директорите на клуба. Поемането на контрола над Манчестър Юнайтед от страна на семейство Глейзър предизвика и продължава да предизвиква остри критики от страна на феновете, които все още настояват отборът да бъде продаден на друг собственик!

Вижте още: "Не съм дошъл тук, за да седя на пейката" - футболист на Манчестър Юнайтед с послание към Тен Хаг?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички