Рио Фърдинанд скастри талант на "червените дяволи": Не е готов да играе за Юнайтед


Рио Фърдинанд скастри талант на "червените дяволи": Не е готов да играе за Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Един от легендарните играчи на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд, е на мнението, че 20-годишният талант на "дяволите" - Амад Диало, все още не е достатъчно готов за футбола в английската Висша лига.

Големият защитник смята, че играта му трябва да се подобри, за да спечели доверието на Ерик тен Хаг и като цяло на съблекалнята на "Олд Трафорд".

"За съжаление той просто не е готов. Амад отиде в Рейнджърс и не успя да се наложи там. Сега говорим за Манчестър Юнайтед - ще му трябва време, разбира се, той все още е много млад и ще го използва, за да се учи", заяви Фърдинанд за YouTube канала "FIVE"

"Ако се замислим обаче, наистина ли той е правилния човек за Юнайтед? Гледах го наскоро и видях, че той се различава доста от това, което Тен Хаг иска да наложи като игра на "Олд Трафорд". Амад обича сам да създава положения, да борави с топката, вместо да се включва в разиграванията, не е търпелив", добави още Рио.

Припомняме, че Диало бе закупен за сумата от 33 милиона паунда от Аталанта през 2021 година. След това той бе пратен под наем в шотландския Рейнджърс за втората половина на сезон 2021/22. Там той отбеляза 3 гола в 13 мача във всички турнири. Наскоро пък се появи информация, че управата на "червените дяволи" иска да го прати отново някъде под наем, за да може 20-годишният нападател да се обиграва.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са най-тежките загуби в кариерата на Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички