Микел Артета вече не е старши треньор на Арсенал


Микел Артета вече не е старши треньор на Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

6239 0

Ръководството на Арсенал "освободи" Микел Артета от длъжността старши треньор на тима, за да му даде титлата мениджър, информираха от клуба. Както е известно, след Арсен Венгер и Унай Емери, и Артета, подписаха с тима като треньори, но след страхотния старт на кариерата на испанеца на "Емиратс" и ключовата му роля в развитието на клуба в последните месеци шефовете на "топчиите" решиха да го наградят, повишавайки го в мениджър. 

Новината беше потвърдена късно в четвъртък от изпълнителния директор Винай Венкатешам, а дългоочакваната промяна е напълно заслужена след двата трофея, които Арсенал спечели под ръководството на бившия капитан на тима. 

"Милек е тук от края на декември и последните 9 месеца бяха едни от най-тежките и предизвикателни месеци в историята на Арсенал. Въпреки всичко това, Микел беше движещата сила на този отбор. Той вдигна духа и енергията на нашия тим и върши невероятна работа", каза директорът на "топчиите". 

"Още от ден №1 той прави много повече неща от отговорностите на един старши треньор. Затова сменяме и позицията му отсега нататък. От главен треньор той вече ще е мениджър на първия отбор. Това е с благодарност за това, което прави още от деня, в който влезе в клуба, но и също така вярваме, че тази позиция отговаря на качествата му", допълни той. Другата добра новина за тима е, че голямата звезда Пиер-Емерик Обамеянг най-накрая ще сложи подпис под договор за 3 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички